Blog

3 tips om lekkages te verhelpen in uw woning

Posted at 13 mei 2016 | By : | Categories : Blog | 0 Comment

Voor veel woningbezitters vormt een lekkage om verscheidene redenen een van de grootste ergernissen in huis. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om de bron van een lekkage te vinden, gaat een lekkage over het algemeen gepaard met een vervelende waterschade en is het niet altijd even makkelijk om een lekkage in uw woning op te merken. Denk bijvoorbeeld aan lekkages die zich rond de leidingen onder uw vloer of tussen uw muren bevinden. Om waterschade, vaak in de vorm van schimmelplekken op muren en plafonds, tegen te gaan, kunt u de hulp van een loodgieter wellicht goed gebruiken. In samenwerking met een loodgieter geven we u graag drie tips om een lekkage in uw woning te verhelpen.

Tip 1: laat leidingen door een expert aanleggen

Veel lekkages ontstaan rond leidingen in een woning, doordat deze niet altijd op de juiste wijze worden aangelegd. Dit is vanzelfsprekend erg zonde, want zo heeft u kort na de oplevering van het loodgieterswerk in huis al te maken met uw eerste lekkage. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld bij de aansluiting tussen twee leidingstukken, die niet vlekkeloos in elkaar overlopen. Er ontstaat in dit geval speling, waarlangs het water langzaamaan naar buiten kan sijpelen.

Een dergelijke vorm van lekkage is te verhelpen door een rubberen ringetje over de speling te schuiven, of door leidingen opnieuw te laten leggen door een expert op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan een erkende loodgieter bij u in de buurt.

Tip 2: laat leidingen controleren door een loodgieter

Ook is het belangrijk om de leidingen in uw woning eens in het jaar te laten controleren door een loodgieter. Een loodgieter loopt de leidingen hierbij na op beginnende slijtage, scheurtjes en barstjes, waarlangs het water weg zou kunnen sijpelen. Des te sneller u slijtage opmerkt, des te kleiner logischerwijs de kans op waterschade aan uw muren of plafonds ook zal zijn.

Tip 3: controleer uw dak na een storm

Een lekkage ontstaat niet altijd bij leidingen, maar kan ook rond de dakbedekking van uw woning ontstaan. Zo kunnen er tijdens een hevige storm steentjes tegen uw dakbedekking slaan, waarbij er scheurtjes in de dakbedekking ontstaan. Langs deze scheurtjes sijpelt het regenwater of andere vormen van neerslag langzaamaan naar binnen, waar dit het begin vormt van waterschade.

Loop uw dakbedekking zelf eens na bij een storm, zodat u dergelijke scheurtjes tijdig heeft opgemerkt. Wilt u hier hulp bij lekkages verhelpen? Schakel dan de hulp van een loodgieter in.