Blog

Verstoppingen verhelpen op een professionele wijze

Posted at 13 mei 2016 | By : | Categories : Blog | 0 Comment

Heeft u last van een verstopping in de afvoer van uw gootsteen, toilet of douche? Laat uw verstoppingen op een professionele wijze verhelpen door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Wanneer u een verstopping in uw afvoer niet tijdig laat verhelpen kan er een vervelende stank in uw woning ontstaan, evenals dat het in het ergste geval niet langer mogelijk is om uw toilet, douche of gootsteen nog te gebruiken. U moet er toch niet aan denken, dat u na een lange dag werken geen gebruik van uw toilet of douche kunt maken?

Voor het verhelpen van een verstopping in uw afvoer kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Veel loodgietersbedrijven bieden een 24/7 loodgietersservice aan, waardoor de loodgieter u ook buiten de vaste werktijden om van dienst kan zijn met een passende oplossing voor de verstopping. Des te sneller u een verstopping laat verhelpen, des te kleiner ook de kans op verdere complicaties (stank, overstroming, etc.) zal zijn.

Een verstopping van de afvoer voorkomen

Het is vanzelfsprekend nog beter om een verstopping in de afvoer van een toilet of douche te voorkomen, wat op verschillende manieren kan. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een zeefje in de gootsteen, waarmee u het merendeel van het restafval bij de afwas buiten de afvoer kunt houden. Het restafval vormt vaak namelijk de bron van een verstopping, doordat het restafval naar de bodem van de afvoer zakt en vanaf daar niet meer kan worden meegevoerd door het water in de afvoer. Een dergelijk zeefje is bij iedere bouw- en hobbywinkel verkrijgbaar en kost u vaak niet meer dan een of twee euro.

Ook bij de regenpijpen rond uw woning is het belangrijk om het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. In dit geval kunt u dat doen door een kapje over uw regenpijp te plaatsen, waarmee kleine takjes en bladeren buiten de afvoer worden gehouden.

Tot slot is het overmatige gebruik van toiletpapier bij de wc een bron van verstoppingen in de afvoer. Des te meer toiletpapier u gebruikt, des te lastiger het voor het water in de afvoer wordt om dit toiletpapier mee te voeren. De kans op verstoppingen neemt hiermee dus toe!

Afvoer door laten spuiten

Een loodgieter kan u helpen bij het oplossen van een verstoppingen. Verstoppingen verhelpen gebeurt doorgaans door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Hierbij worden de verstoppingen letterlijk opgelost, door de kracht van het water. Dit is niet alleen belangrijk bij een bestaande verstopping, maar ook bij beginnende verstoppingen.