Grindvloer

Wat is uw associatie bij een grindvloer? Waarschijnlijk denk u aan een tuinpad of oprit. Maar wist u dat een grindvloer ook meer mogelijkheden biedt? C. Kornuyt BV. is in staat om een prachtige binnenvloer aan te leggen met grind als hoofdproduct.

Grind is een natuursteen die in rivieren op natuurlijke wijze gladgeslepen wordt. De grindvloer bestaat uit fijne en kleine steentjes die door epoxyhars en verharder tot één geheel zijn gedrukt. Hierdoor ontstaat er een optisch egale, naadloze en eenvoudig te onderhouden vloer. Door het gebruik van epoxyhars voelt een grindvloer warm aan.

Deze vloer kan worden aangelegd in verschillende (eigen) ontwerpen en kleuren. Warme, ingetogen zandtinten voor een klassiek interieur, zachte pasteltinten voor een romantische sfeer of trendy grijs en antraciet voor een moderne stijl, C. Kornuyt BV. kan voorzien in uw persoonlijke wensen.

Er zijn verschillende soorten grindvloeren op de markt en C. Kornuyt BV. biedt de keuze uit de volgende soorten:

 1. Naturel grindvloer

De naturel grindvloer bestaat uit fijn riviergrind dat door de sterke stroming op een natuurlijke wijze is afgerond. Het grind bestaat uit ongebroken korrels met een maximale grootte van 8 millimeter. De korrels zijn beige gemêleerd en ongeverfd en daardoor is de vloer leverbaar in meerdere tinten. Dit type vloer kan ook buiten worden aangelegd.

 1. Naturel kwarts grindvloer

De naturel kwartsvloer is opgebouwd uit kwarts. Kwarts is een type bergkristal, afkomstig uit het Eiffelgebergte. Het is harder en ronder dan riviergrind en is egaler van kleur. De vloer is leverbaar in één tint en de korrels zijn 2 tot 3 millimeter.

 1. Gekleurde grindvloer

Bij de gekleurde grindvloer wordt het naturel grind ingekleurd doormiddel van epoxyhars. Elke korrel krijgt in dit proces een dun laagje hars waardoor de gemêleerde kleur mooi naar voren komt. Er zijn verschillende kleuren en kleurcombinaties mogelijk.

 1. Gekleurde kwarts grindvloer

Ook bij de gekleurde kwartsvloer wordt de kwarts ingekleurd doormiddel van epoxyhars. Doordat kwarts egaler van tint is dan grind, ontstaat er een minder gemêleerd effect. De hars zorgt ervoor dat de korrel er gladder en compacter uit komt te zien. Ook dit type vloer is leverbaar in verschillende kleuren en kleurcombinaties.

Kenmerken

 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Toepasbaar op elke ondergrond
 • Leverbaar in verschillende soorten
 • Leverbaar met verschillende (eigen) ontwerpen
 • Leverbaar in verschillende kleuren en kleurcombinaties

Advies op maat

Denkt u erover om een vloer aan te leggen in uw huis of bedrijfspand? C. Kornuyt BV. voorziet u graag van een gespecialiseerd advies op maat. Er zal een bezoek worden gebracht aan de ruimte en vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld. Dit wordt uitvoerig met u doorgesproken. Tijdens het bezoek kunnen er ook diverse voorbeelden en monsters worden getoond. Wilt u eerst ervaren wat onze vloeren te bieden heeft? U bent altijd welkom in de showroom (op afspraak) , waar u monsters van de vloeren kunt bekijken. Uw ervaring delen met betrokkenen? Dan ontvangt u aansluitend een sample-stuk.

Contact

Heeft u nog vragen of heeft u interesse? Neem dan gerust contact op via (0492) 53 45 96 of info@kornuyt.nl

Grindvloer