PMMA vloer

PMMA, wat staat voor polymethylmethacrylaat, is een thermohardende hars (dit betekent dat de hars hard blijft bij verhitting) en wordt gebruikt voor kunstharsgebonden vloeren. De PMMA vloer is een ingestrooide mortelvloer en heeft een dikte van 3 tot 4 millimeter. De dikte is afhankelijk van de ondergrond. De vloer bestaat uit een fijn en gekleurd zand, dat wordt gebonden door PMMA hars. Dit type vloer heeft een unieke eigenschap, namelijk een droogtijd van slechts twee uur.

Waarom is dit een voordeel? Doordat de droogtijd zo kort is, staat de productie in bijvoorbeeld een bedrijfshal maar voor een korte tijd stil. De werkzaamheden kunnen daardoor snel hervat worden. Daarnaast voldoet deze vloer aan de eisen die gesteld worden door de HACCP certificering.

Om een goede waterdichtheid te garanderen, is het gebruikelijk om de vloer deels door te trekken over de muur. Dit zorgt er ook voor dat de hoek tussen de vloer en de muur goed schoon te maken is.

De PMMA vloer is in vele soorten aan te brengen waaronder de troffelvloer, gietvloer en coatingvloer. Ook zijn er nog extra toevoegingen waaruit gekozen kan worden zoals kleur of antislipgradatie (stroefheid).

Kenmerken

  • Zeer vloeibaar en daardoor snel aan te brengen
  • Zeer korte droogtijd
  • UV-resistent
  • Vloeistofdicht
  • Bestand tegen chemicali├źn
  • Voldoet aan de HACCP certificering
  • Geschikt voor onder andere; bakkerijen, slagerijen, sanitaire gebouwen, etc.

Advies op maat

Kornuyt BV. snapt dat het vinden van de juiste vloer geen eenvoudige opgave is. Om te helpen bij het maken van een goede keuze, staat C. Kornuyt BV. tot uw beschikking met gespecialiseerd advies op maat. Wilt u ervaren wat een PMMA vloer te bieden heeft? U bent altijd welkom in de showroom (op afspraak), waar u monsters van de vloeren kunt bekijken. Uw ervaring delen met betrokkenen? Dan ontvangt u aansluitend een sample-stuk.

Contact

Heeft u nog vragen of heeft u interesse in een PMMA vloer? Neem dan gerust contact op via (0492) 53 45 96 of info@kornuyt.nl

PMMA vloer